İslam Tarihi

Cahiliye Dönemi

Written by admin

Cahiliye Dönemi

cahiliye-donemi

Cahiliye bilgisizliliğin, gerçeği tanımamanın adıdır.  Arap topluluğunda Hz. İsa başlayarak Hz. Muhammed’in s.a.v. gelişine kadar geçen zamana “cahiliye dönemi” denilmektedir.

Cahiliye döneminde bulunan bütün insanlar Cenabı-ı Hak ı unutmuş, huzurun ve saadetin yegane kaynağı olan tevhid tamamen ortadan kalkmıştı. Hz. Musa’nın getirdiği kutsal din unutulmuş, kutsal kitabı Tevrat aslından eser kalmayacak şekilde değiştirilmişti. Bu durum karşısında İsrailoğulları birbirine düşmüşlerdi. Daha sonralarda ise İsa (a.s) getirdiği hakikat tamamen bozulmuştu. İncil papazlar tarafından istedikleri şekilde değiştirmişlerdi. Her iki kutsal kitapta bozulmuş Allahın kelamı olmaktan çıkmıştı.

İşler böyle iken Arabistanda ise zulüm, eziyet ahlaksızlık durumları aşırı artmış, dini ve siyasi bakımdan cahillik, sapkınlık  ve azgınlık içerisindeydi.. Alkol içip kumar oynarlardı. Putlara tapıp tefecilik yaparlardı. Kızlarını diri diri gömüp fuhuş yaparlardı.  İşler böyle bir durumda iken Allahü Teâla Hz. Muhammed’i gönderdi. 40 yaşına kadar Arap toplumuna yardımcı olmaya çalıştı. 40 yaşında ise İslamın güneşi doğdu ve melekler tarafından Peygamberliği bildirildi. Hz. Muhammed’in s.a.v. gelmesi ile cahiliye devri kapanıp İslamiyet devri başlamıştır.

1 Comment

  • Gün geçtikçe tekrardan cahiliye dönemine giriyoruz. Allah sonumuzu hayır etsin.