Dini Sorular ve Cevaplar

İnternetten Helal Para Kazanmak Mümkün Mü?

Written by admin

Son zamanların en popüler gelir kaynaklarının bayında gelen İnternet aracılığı ile para kazanmak helal mi? Bir çok kişi İnternet aracılığı ile para kazanmak adına birbirinden farklı işler aramaktadır. Ama evine haram kazanç sokmak istemeyen bir çok kişi bu tür işler arasından helal olanlarını aramaktadır. Sizde bu yöntemler ile para kazanmak adına yapacağınız kısa bir araştırma sonucunda İnternetten Helal Para Kazanmak Mümkün Mü? sorusuna rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu noktada belirtmek gerekir ki bu noktada fetva makanı Diyanet işleri başkanlığıdır. Bu neden ile bu tür işler hakkında kafanıza takılanları Alo Fetva (190) hattını kullanarak sorabilirsiniz.

Evde İnternetten Helal Para Kazanmak

Ülkemizde on binlerce vatandaşımız İnternet aracılığı ile evlere verilen işleri yaparak para kazanmaya devam etmektedir. Özellikle ev hanımlarının evlerinde el becerileri ile yaptıkları işler bu tür işlerin başını çekmektedir. El becerisi denildiği zaman anlaşılacağı gibi bu konunun haram mı helal mi veya caiz mi diye merak edilmesine pek gerek kalmamaktadır. Bilindiği üzere kişinin en temiz kazancı alın teri ile yapılan işler karşısında aldığı ücret olarak tarif edilmektedir. BU neden ile evde internet aracılığı ile aldığınız ek işlerde pek sorun bulunmamaktadır. Bunun ile birlikte İnternet üzerinden birbirinden farklı para kazandıran işler bulunmaktadır. Makale yazarlığı, anket doldurma işi, internet sitesi kurmak, oyun oynayarak para kazanmak, mail okuyarak para kazanmak gibi. Bu ve bunun gibi işler hakkında açıkçası tek bir konu olmadığından hepsine tek tek cevap vermek gerekmektedir.

Makale Yazarlığı Caiz mi?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi İnternet aracılığı ile para kazandıran işlerden bir tanesi de İnternet üzerinden makale yazarlığıdır. Bu işin doğru mu yanlış mı, haram mı helal mi, caiz mi değil mi diye merak edenler olabilmektedir. Açıkçası bu noktada birbirinden farklı görüşler olabilmektedir. Yazılan yazının yararı ve zararı ile doğru orantılı olarak değerlendirilebilir. Yazılan makalelerin içeriği ve insanlara vermiş olduğu bunun değerini ve doğruluğunu belirleyen en önemli kriter olmasına neden olacaktır. Bunun için makale yazmak caiz mi sorusuna en gazel cevap yazılan yazının içeriği belirleyecek diyebiliriz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bizler bu konuda sadece kendi fikirlerimizi belirtmek ile birlikte asıl cevap verme yetkisi Diyanet işleridir. Bu neden ile İnternet üzerinden yaptığınız işler ile elde ettiğiniz kazanç hakkında kafanıza takılanları buradan öğrenebilirsiniz.