Dini Konular Dini Sorular ve Cevaplar

Anne baba hakkı nedir?

Written by admin

Anne baba hakkı nedir?
Ana baba hakkı
, bu konu gerçekten ciddi şekilde ele alınması gereken ve birçok evladın maalesef yerine getirmekte zorlandığı bir durumdur. Durum böyle olunca annenizin ve babanızın sizin üzerindeki emeklerinden ziyade Allah’ın size emretmiş olduğu bir kavram olan bu durumu iyi şekil’de yerine getirmeli ve ailemize saygılı davranmalıyız.
anne-baba-hakki

Yukarıda bahsetmiştik fakat burada detaylı şekilde size açıklamak istiyoruz. Bilmiş olduğunuz gibi gerek annemiz gerek babamız bizim her zaman iyiliğimizi istemektedir. Durum böyle olunca bazen bizim istediğimiz fakat onlara yanlış gelen doğru olmayan durumlar olabilmektedir. Bu tarz durumlarda anne ve babamızın sözünden çıkmamalı ve onların dediklerini uygulamalıyız. Çünkü dinimizde hayırlı evlat kavramına ulaşmak için bunu yapmamız gerekmektedir.

Anne baba hakkı vaaz

İnternet üzerinde bu konu hakkında birçok vaaz bulmanız mümkündür. Müslümanlık inancımıza göre bu husus gerçekten çok ciddiye alınması gereken ve birçok kişi tarafından ihmal edilen bir husustur. Çocuklarımız bile anne ve babanın kalbini kırmakta ve onları üzmektedir. İyi şekil’de bu vaazları dinlemeli ve kendi payımıza düşen bilgileri çıkarmalıyız.